keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Maistiaisia

Leila Valmari

Lasten kerhossa seurasimme Mooseksen ja Israelin kansan kulkua kohti luvattua maata. Pitkään oli vaellettu hiekkaisia teitä ja päämäärä häämötti jo näköpiirissä.

Kansa halusi kuitenkin vielä tutkia tietä ja olosuhteita maassa. Päätettiin lähettää 12 vakoojaa. Minkälaisen viestin he toivat?

Kymmenen heistä koki, että haaste on liian hankala. Kansa ei onnistuisi voittamaan maata omakseen. He näkivät matkan jatkamisessa vain negatiivisia puolia. Mutta Joosua ja Kaaleb kertoivat, kuinka hyvä maa oli, ja he uskoivat, että Jumala antaisi sen kansalle. Maasta tuotiin myös maistiaisiksi taivaallisen makuisia hedelmiä. Rypäleterttu oli niin suuri, että kahden miehen piti kantaa sitä. Mutta pelottavat uutiset lannistivat kansan.

Lasten kerhossa ja muutenkin lasten kanssa on ollut mahtavaa olla. Haluamme antaa lapsille kokemuksia Jumalan rakkaudesta. Lapset ilmaisevat spontaania ja vilpitöntä iloa, oli tarjolla sitten rypäleitä tai äksöniä, temppuilua. Maukkaat maistiaiset synnyttävät iloa, joka tarttuu tiimiläisiinkin.

Jeesus rohkaisee meitä jatkamaan matkaa omalla tiellämme, joka välillä tuntuu arkisen hiekkaiselta. Hän on antanut meille Puolustajan, Pyhän Hengen olemaan kanssamme. Pyhällä Hengellä on tarjottavanaan hyviä hedelmiä: rakkaus, ilo, rauha jne (Gal 5:22-23).

Olemmeko muistaneet päivittää hedelmien tuoreuden? Tänäänkin ympärillä on ihmisiä, jotka kuuntelevat ajassa kuuluvia viestejä ja makustelevat niitä.

Psalmien jae 34:9 rohkaisee meitä kaikkia: ”Katsokaa, nähkää omin silmin! Maistakaa, katsokaa herran hyvyyttä! Onnellinen se, joka turvaa häneen.”


Leila Valmari

valmarit(ät)gmail.com
Leila toimii Rovaniemen vapaaseurakunnan pastorina. Hän ja puolisonsa Pekka ovat viiden aikuisen lapsen vanhempia, ja lastenlapsia heillä on viisi. Kristittyjen yhteys ja kasvu ovat lähellä Leilan sydäntä. Niistä on saatu iloita mm. kotikaupungin seurakuntien yhteisissä New Wine -tapahtumissa ja -hankkeissa.