torstai 15. kesäkuuta 2017

Lähiruokaa

Kirsi Jämsén

Lähiruoasta puhutaan tällä hetkellä aika paljon ja onneksi sen saatavuuskin on koko ajan paranemaan päin. Tuntuu monella tapaa järkevältä, että ruoka tulee läheltä. Kun ei tarvita pitkiä kuljetuksia välikäsineen, on helpompi tietää mistä ja miten ruoka omaan pöytään tulee ja mitä se oikein pitää sisällään.

Viime aikoina on monesti tullut mieleen, että hengellisen ravinnon kanssa on vähän sama juttu. Tuntuu järkevältä kuunnella sellaista hengellistä opettajaa, jonka elämän tunnen ja oppia niiden Jeesuksen seuraajien elämästä, joiden arjen voin nähdä. Sanoilla ja toimilla on silloin tausta, jota vasten ne nousevat näkyviin ja kaikuvat kuuluviin.

Paavalin kirjeessä Timoteukselle on sama ajatus täydennettynä vielä 
Raamatun suuntaviitoilla:

"Pidä sinä kiinni siitä, minkä olet oppinut. Sinähän olet siitä varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut. Olet myös jo lapsesta asti tuntenut pyhät kirjoitukset, jotka voivat antaa sinulle viisautta, niin että pelastut uskomalla Kristukseen Jeesukseen." 

(2 Tim 3: 14,15)

Yksi seurakuntayhteisön aarre on siinä, että sen ihmiset näkevät toistensa arjen ja oppivat tuntemaan toisiaan. Kun yhteinen matka jatkuu riittävän pitkään, eteen tulee väistämättä tilanteita, joissa opimme, millä tavalla samaa matkaa kulkevat turvautuvat Jeesukseen ja miten heidän toivonsa kestää. Se on vaikuttava opetus.

Kun mietin oman seurakuntayhteisöni ihmisiä, huomaan sieltä löytyvän vaikuttavimmat esikuvani. Heidän uskonsa opettaa minua. Minua rakentaa se, miten he vain joka tapauksessa jatkavat matkaansa Jeesuksen kanssa. Minua ravitsee se, mitä he odottavat Jumalalta. Oma seurakuntayhteisö taitaa olla paras hengellisen lähiruoan paikka.


P.S. New Wine -kesätapahtumaan Jämsän Himoksella 12.-16.7. kokoontuu jälleen iso joukko ihmisiä seurakunnista ympäri Suomen. Rukoillaan ja odotetaan, että Jumala tämänkin tapahtuman kautta puhaltaa yhä enemmän elämäänsä moniin seurakuntiin ja luo hedelmällisiä yhteyksiä niiden välille.Kirsi Jämsen

kirsi.jamsen(ät)kristillinenkoulu.fi
Kirsi on Jukan vaimo ja em. lasten äiti. Työkseen hän opettaa Jyväskylän kristillisessä koulussa ja vapaalla toimii Jyväskylän KohtaamisPaikassa yhtenä KohtaamisRyhmän vetäjänä, lastentiimiläisenä ja rukouspalvelijana. Kirsi syttyy, kun näkee tavallisten ihmisten palvelevan toisiaan Jumalan antamilla lahjoilla, niin että Jeesuksen luo on helpompi löytää.