torstai 18. toukokuuta 2017

Jeesuksen nimessä

Markku Sarento

Jeesus lähetti opetuslapsensa julistamaan Jumalan valtakuntaa ja parantamaan sairaita. Tuo sama tehtävä on annettu meillekin, tämän päivän kristityille. Osaammeko tarttua työhön samalla tavoin kuin ensimmäiset opetuslapset? Me yritämme kyllä totella Jeesuksen kehotusta ja ottaa mallia opetuslapsistakin, mutta miksi emme useinkaan näe samanlaisia tuloksia omassa työssämme?

Jos yritämme lähteä Jumalan valtakunnan työhön pelkästään Jeesuksen kehotuksen varassa, hommasta tuskin tulee paljon mitään.

Jokaisen evankeliumikirjan lopussa kuvataan eräs tapahtuma, joka jää joskus aika vähälle huomiolle. Tiedän, että tämä tulee yllätyksenä... Siellä nimittäin kerrotaan Jumalan Pojasta, joka ottaa kannettavakseen maailman synnin ja lahjoittaa meille ristinkuolemansa kautta täydellisen sovituksen. Yhdellä ainoalla uhrilla Jeesus lunastaa ihmiset vapaiksi lain kirouksesta, kertakaikkisesti ja lopullisesti.

Miksi nämä evankeliumien loppuluvut ovat niin tärkeitä? Syy on siinä, että kaiken sen mitä Jumalalta tarvitsemme – on sitten kysymys syntien anteeksisaamisesta tai Pyhästä Hengestä ja hänen lahjoistaan, tai vaikkapa sairaiden parantamisesta – kaiken hän lahjoittaa meille Kristuksen sovitustyön perusteella. Mitään muuta oikeutta tai osallisuutta Jumalan valtakuntaan meillä ei olekaan kuin se minkä Jeesus meille lunasti.

Joskus ajattelemme ymmärtävämme Jeesuksen ristin merkityksen oikein, mutta silti onnistumme irrottamaan sen historiallisesta todellisuudesta. Se johtaa siihen, että kun olemme tehneet syntiä, me joko kuvittelemme Jeesuksen jälleen ristille ja rukoilemme häneltä uutta sovitusta, tai sitten koetamme jälleen kerran anoa armahdusta suoraan Isältä. Ja kun tarvitsemme parantumista, me ryhdymme uudelleen suostuttelemaan Jumalaa pyynnöillämme, muistamatta lainkaan mitä hän meille jo kaksituhatta vuotta sitten antoi. Näin voidaan hyvin sanoa, että Kristuksen työ on todella jäänyt taka-alalle.

Meidän tulee oppia rukoilemaan ja toimimaan Jeesuksen nimessä, luottaen siihen mitä hän kerran teki meidän vuoksemme. Sitähän rukoileminen Jeesuksen nimessä merkitsee, Jumalan lahjojen vastaanottamista Jeesuksen loppuun suorittaman työn kautta.


Markku Sarento

markku.sarento(ät)outlook.com
Markku on evankelista ja pastori, jonka sydän sykkii Jeesuksen ristin evankeliumille. Markku tykkää tehdä seurakuntavierailuja Johannan kanssa ja on loputtoman innostunut moottoripyöristä ja cajonista.