tiistai 2. huhtikuuta 2013

Terveisiä ylistysseminaarista

New Wine verkosto järjesti reilu viikko sitten ylistysseminaarin Helsingissä ja Jyväskylässä. Englannin ylistäjien verkostosta vastaava Neil Bennetts oli vierailevana puhujana Heikkilän Sakarin lisäksi. Neil sanoi, että ihmiseen on luomisessa laitettu tarve olla lähellä Jumalaa ja palvoa Häntä. Siksi meidän ei tarvitse hävetä palvontaa ja ylistystä seurakunnissa.

Neil kertoi, että joskus heidän kirkkoonsa on tullut sisään ohikulkija kuultuaan kadulle iloista ylistystä. Sillä seurauksella, että vierailija on tullut uskoon! Ylistystä ja evankeliointia ei kannata asettaa toisiaan vastaan. Sama paketti käy kaikille – onhan Jumalan läheisyyden tarve istutettu meihin jo luomisessa.

Tässä kohti on tarpeellista kuitenkin sanoa, että ylistys kannattaa hoitaa seurakunnassa niin, että se on ajanmukaista. Meidän pitää huolehtia siitä, että Jumalan läheisyys on ylistyksessä keskeistä.

Näimme seminaarissa hauskan videon ylistäjien käsimerkeistä. Näytänkö ylistäessäni ikkunanpesijältä tai telkkarin kantajalta? Vai esittelenkö saamani kalan kotoa? Video löytyy tästä linkistä. Mitenköhän laitan kädet ensi kerralla ylistäessäni?

Mika Kilkki


Mika on Jyväskylän KohtaamisPaikan pappi. Hän on naimisissa Tiinan kanssa ja on kolmen aikuisen pojan isä. Mika tykkää urheilusta - lenkkeilee ja hiihtää ja on innokas penkkiurheilija. Lomalla Mika ja Tiina suuntaavat Lappiin patikoimaan. New Winessa Mika vastaa kumppanien verkostosta.