keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kannattaako puolisydämisyys?

Satuin hiljattain lukemaan Tekniikan maailman Markku Ojaselta tilamaa hyvinvointibarometria. Parametri paljasti erään havahduttavan tosiasian.
Tutkimus osoitti, että usko Jumalaan on merkittävä ihmisen onnellisuuden kannalta. Asiasta mielenkiintoisen teki se, että usko vaikutti positiivisesti onnellisuuteen niiden ihmisten kohdalla, jotka vastasivat “Täysin samaa mieltä”. Onnellisin ryhmä oli se, jolle hengelliset asiat olivat hyvin tärkeitä

Jostakin syystä matalin arvo saatiin ryhmältä, jolle uskon asiat olivat "lähes tärkeitä". Se oli huomattavasti alhaisempi, kun ryhmällä "jokseenkin tärkeitä".

Toki onnellisuus ei ole varmaan ainoa syy Jeesuksen seuraamiseen, mutta itselleni tärkeä sellainen. Jeesus on tehnyt minusta onnellisen, jopa silloin, kun olosuhteet ovat onnettomia. Sisältäpäin, arvoista ohjautuva elämä on lopulta tyydyttävä ja vaikuttaa onnellisuuteen. Mutta tässä on mutta.

On suuri ero kokosydämisellä ja sanotaanpa vaikka puolisydämellisellä Jeesuksen seuraamisella. En puhuu nyt siitä, miltä meistä tuntuu tai mikä on elämäntilanteemme. Eletäänkö hengellistä syksyä, kevättä, kesää vai talvea. Kokosydäminen Kristuksen seuraaminen on valinta, huolimatta siitä, mikä on elämäntilanteemme. Puolisydämisyys tuottaa pettymyksiä ja lopulta tekee meistä entistä onnettomampia. Kokosydämisyys kannattaa aina.

"Mutta minun onneni on olla lähellä Jumalaa, minä turvaan Herraan, Jumalaani, ja kerron kaikista hänen teistaan."


Kenno toimii Espoon vapaaseurakunnan johtajana ja asuu yhdessä vaimonsa Janan sekä kolmen lapsensa kanssa Espoossa. Kenno arvostaa hyvää huumoria, positiivista muutosta, johtajuuskirjallisuutta sekä seurakunnanistutusta. Kennon elämän ehdottomasti tärkeimpiin asioihin kuuluu kuppi erittäin hyvää kahvia.