torstai 26. huhtikuuta 2018

Kutsuva seurakunta


Mika Kilkki

Jokaisen evankeliumin lopussa on lähetyskäsky. Luukkaan tallentama lähetyskäsky päättyy näin: "Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta."

Opetuslapset olivat saaneet päätökseen kolmen vuoden opinnot ja silti he eivät olleet vielä valmiita tehtävään. He tarvitsivat Pyhän Hengen voiman.  Luukas kertoo Apostolien teoissa, miten tämä lupaus täyttyi ja miten evankeliumi Jeesuksesta alkoi levitä.

Pietari piti helluntaina puheen, jolla oli valtava vaikutus. Puhe ei vaikuta luettuna mitenkään erityiseltä. Pietari siteerasi Raamatun lupauksia ja kertoi Jeesuksesta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan Pietarin sanoissa oli voimaa kääntää ihmiset uskomaan Jeesukseen. Pyhä Henki antoi siis voiman olla Jeesuksen todistajia.

Pyhä Henki synnytti seurakunnan, joka veti puoleensa yhä uusia ihmisiä, Apt 2:42-47. Lähetyskäsky pantiin toimeen sanallisen todistuksen kautta, mutta myös rakentamalla puoleensa vetävää ja kutsuvaa seurakuntaa. Ensimmäisessä seurakunnassa korostui kokemus Jumalan läheisyydestä ja yhteydestä toisiin kristittyihin. Herra liitti seurakunnan yhteyteen päivittäin uusia ihmisiä, Apt 2:47.

Tarvitsemme seurakuntia, joissa voimme viikoittain kokea Jumalan ja toistemme kohtaamista. Kun tuemme toisiamme, niin sillä on iso vaikutus ympärillämme oleviin ihmisiin. Jos saan tulla seurakuntaan omana itsenäni ja saan kokea siellä ystävyyttä, rohkenen kutsua sinne muitakin.

Jeesuksen antama käsky tehdä kaikista kansoista opetuslapsia antaa srk-yhteisölle identiteetin. Lähetyskäsky ja seurakunnan rakentaminen liittyvät olennaisesti toisiinsa. Tämän takia kutsumme New Wine -kesätapahtumaan yhteisöjä ja seurakuntia tulemaan porukalla. Voisitko pyytää omasta yhteisöstäsi jonkun mukaasi Himokselle innostumaan ja saamaan tuoreen näyn seurakunnasta, joka tavoittaa uusia ihmisiä?

Mika Kilkki
mika.kilkki(ät)kohtaamispaikka.net
Mika on Jyväskylän KohtaamisPaikan pappi. Hän on naimisissa Tiinan kanssa ja on kolmen aikuisen pojan isä. Mika tykkää urheilusta - lenkkeilee (kävellen) ja hiihtää ja on innokas penkkiurheilija. Lomalla Mika ja Tiina suuntaavat Lappiin patikoimaan. Mika johtaa Suomen New Wine -verkostoa yhdessä johtajiston kanssa.