tiistai 1. lokakuuta 2013

Jumalan kanssa dreamteamissa

Miten tätäkään en ole ennen hoksannut! Sitä on vain yrittänyt tehdä töitä rukoilemalla Jumalaa, lukemalla Hänestä ja todistamalla Hänen teoistaan. Sitten tulee joku, joka sanoo, että voi rukoilla Jumalan kanssa. Ja voi lukea Sanaa Jumalan kanssa. Ja kun lukee sanaa, niin siellä väitetään, että olemme Jumalan työtovereita.

Olenhan minä tuon kohdan lukenut monta kertaa ja varmaan siitä saarnannutkin, mutta missähän se korostus onkaan ollut? Varmaan sanassa työ, ei sanassa toveri tai ystävä. Jumalan kollega! Hyvä maistella tuotakin sanaa. Jumala on toki pomo ja hyvä pomo onkin, mutta Hän sanookin meitä työtovereikseen. Olemme samassa tiimissä, joka osoittautuu dreamteamiksi.

Jumalan unelmajoukkue on täynnä lahjakkaita ihmisiä, eri tavoin luovuutta osoittavia ihmisiä. Kenestäköhän oikein puhun? Itsestäni. Ja sinusta. Meistä, joiden itsetunto on usein lattian raossa, jos sielläkään. Jumalan luuta kulkee pitkin lattioita ja löytää lahjakkuuksia, jotka Hän värvää tiimiinsä. Hän näet on antanut jokaiselle taitoja, jotka yhdessä tekevät unelmatiimin. Lisäksi Hänellä on ihmevalmentaja, joka varustaa lisää ja saa meistä irti kaikki piilevätkin taidot. Hänen nimensä on aika erikoinen: Pyhä Henki.  Persoonana Hän on valloittava, täysin samanlainen kuin Jumala. Hän luo iloa ja valaa näkyä tiimiinsä.

Tuossa unelmatiimissä käydään pitkiäkin keskusteluja, keskinäisiä ja kahdenkeskisiä pomon kanssa. Sitä sanotaan rukoilemiseksi. Luetaan myös yhteistä käsikirjaa ja jutellaan sen merkityksestä. Valmentajalla onkin paljon selitettävää. Tätä sanotaan Raamatun tutkimiseksi.

Hienoa tiimissä on se, että jokainen pääsee pelaamaan, jokainen pääsee oppimaan lisää työn lomassa. Ja pomo kulkee mukana, rinnalla, palvellen, tukien ja rohkaisten. Ihmeellisellä tavalla hierarkia ei hierrä, vaikka eriasteisia johtajia löytyykin. Yhteys toimii, koska jokaisella, vastuusta riippumatta on palvelijan sydän ja tarpeeksi nöyryyttä vaikka pestä toistensa hikiset jalat raskaan urakan keskellä.

Dreamteam, unelmatiimi, onko se unelmaa vai totta? Se alkaa toteutua sitä mukaan, kun alamme nähdä, että kaiken saamme tehdä läheisessä yhteydessä ja rakastavassa suhteessa Jumalan kanssa, kun orjista ja palvelijoista tulee lapsia ja yhtiökumppaneita Jumalan perheyrityksessä.


Heikki on koulutukseltaan pappi ja on ollut perheineen Taiwanilla lähetystyössä Suomen Lähetysseuran kautta. Nyt hän toimii opetus- julistus- ja rukouspalvelussa oman toiminimensä turvin. Heikki kirjoittaa ajatuksiaan facebookissa, twitterissä ja bloggaamalla. Pyhän Hengen yhteys vie tuntemaan Isän rakkautta ja Jeesuksen armoa; näillä eväillä jaksaa arjessakin.