maanantai 29. lokakuuta 2012

Facebookista opittua

Olen mukana Facebookissa, vaikka teen omia päivityksiä harvoin. Facebookissa on muutamia todella hyviä sivustoja. Yksi lempisivuistani on John Wimberin ajatuksista ja opetuksista koottu. Wimber kuolemasta on jo 15 vuotta, mutta hänen vaikutuksensa tuntuu edelleen.

Luin jokin aika sitten Wimberin koottuja ajatuksia ylistyksestä. Raamatun mukaan Jumalan ylistäminen on tärkeää ja siksi se on keskeistä New Winessa. Seuraavassa facebookista löytämiäni Wimberin koottuja:

  • ylistyksessä ei ole kyse persoonastamme, luonteestamme, henkilökohtaisista rajoituksistamme, seurakuntataustastamme tai omista mieltymuksistämme. Kyse on Jumalasta.
  • ylistyksessä keskeistä ei ole se, mitä me pidämme siitä. Ylistys ei ole meitä varten, vaan Jumalaa varten. Hän joko tykkää siitä tai sitten ei.
  • kokemus Jumalan läheisyydestä on ylistyksen sivutuote. Emme ylistä siksi, että kokisimme Jumalan läsnäoloa. Jumalan on ylistyksemme arvoinen kaikissa tilanteissa.
Ylistys on seurakunnan kannalta keskeistä. Se on kuin näyteikkuna siitä, millaiseen Jumalaan uskomme. Muistan tilanteen, jossa eräs satunnainen kävijä tuli KohtaamisPaikkaan vuosia sitten. Hän ei ollut tottunut käymään hengellisissä tilaisuuksissa. Hän ei poistunutkaan tilanteesta ohjelmaosuuden loputtua, vaan jäi saliin kosketettuna. Hän sanoi, että Jumala näyttää olevan näille ihmisille todellinen. Se oli hänelle aivan uusi kokemus ja se välittyi nimenomaan ylistyksestä.

Ylistä Herraa, minun sieluni,
ja kaikki mitä minussa on,
ylistä hänen pyhää nimeään.
Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda,
mitä hyvää hän on sinulle tehnyt.

Ps 103:1-2


Mika on Jyväskylän KohtaamisPaikan pappi. Hän on naimisissa Tiinan kanssa ja on kolmen aikuisen pojan isä. Mika tykkää urheilusta - lenkkeilee ja hiihtää ja on innokas penkkiurheilija. Lomalla Mika ja Tiina suuntaavat Lappiin patikoimaan. New Winessa Mika vastaa kumppanien verkostosta.