perjantai 10. helmikuuta 2012

Yksinkertaista mutta vaikeaa

"Kun siis ympärillämme on todistajia kokonainen pilvi, pankaamme pois kaikki mikä painaa ja synti, joka niin helposti kietoutuu meihin. Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään. Edessään olleen ilon tähden hän häpeästä välittämättä kesti ristillä kärsimykset, ja nyt hän istuu Jumalan valtaistuimen oikealla puolella. Ajatelkaa häntä, joka kesti syntisten ankaran vastustuksen, jotta ette menettäisi rohkeuttanne ja antaisi periksi." Hepr. 12:1-3

Jeesus antoi meille tehtävän: Tehkää opetuslapsia. Yksinkertainen tehtävä, mutta valitettavan vaikea toteuttaa. Näin elämän suuret asiat usein ovat; yksinkertaisia mutta vaikeita. Olen tehnyt tästä Jeesuksen käskystä elämäni tehtävän. Olen päättänyt mitata elämäni onnistumisen sen mukaan, miten hyvin tämä toteutuu. Tehtävä on periaatteessa hyvin yksinkertainen. Se ei ole monimutkainen; meidän pitää opettaa ihmisille kaiken minkä Jeesus opetti. Siinä se.

Samalla tehtävä on kuitenkin hyvin vaikea, ei helppo. Jeesus ei nimittäin vaatinut seuraajiaan ainoastaan oppimaan tietopohjaisesti, vaan tekemään samoja tekoja kuin hän teki; parantamaan sairaat, vapauttamaan kahlitut ja sorretut, ruokkimaan nälkäiset. Ja paljon muuta tämän lisäksi.
Ja välillä tehtävä tuntuu mahdottomalta. Näky seurakunnasta ja kirkosta Jeesuksen opetuslapsien perheenä tuntuu hyvin kaukaiselta, ja oma vaellukseni ei näytä tuottavan hedelmää. Haluaisin antaa periksi.

Silloin ajattelen Heprealaiskirjeen sanoja: "Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään." Katse Jeesukseen. Se taitaa  olla paras neuvo elämän vaellukselle, varsinkin sellaiselle joka haluaa olla mukana seuraamassa Jeesusta, ja kutsumaan muita seuraamaan häntä. Loppujen lopuksi tämä vaellus on juuri niin yksinkertainen. Ja samalla niin vaikea. :-)

Christoffer Perret

Helsinki