maanantai 20. helmikuuta 2012

Hipaisuja ja oivalluksia

Eräs nainen oli kokenut seurakuntamme raamattuopetusillassa merkillisen asian, joka oli yllättänyt hänet. Vierailijan pitämän raamattuopetuksen jälkeen olin illan isäntänä vetänyt rukousjakson. Tunsin lievää kehotusta pitää muun rukouksen ohessa lyhyen rukousharjoituksen. Laitoimme silmät kiinni ja rukouksessa asettelimme kämmenellemme syntejämme, taakkojamme, pelkojamme ja riittämättömyyden tunteemme. Näin kämmenellemme muotoutui musta pallo, joka kuvasi kaikkea sitä, minkä Herralle halusimme antaa. Rukoillen luovutimme nämä asiat Herralle ja pyysimme häntä ottamaan pallomme pois. Tässä yhteydessä julistin synninpäästön Jeesuksen sovitustyön tähden.

Nainen tajusi, että musta pallo hänen kädeltään hävisi, mutta kämmenelle asetettiin kirkas kristallimainen pallo. Hän ehti ihmetellä, että mikäs tämä nyt on. Samalla aloin puhumaan, että usein luovuttaessamme pois mainittuja synkkiä asioita meihin saattaa jäädä tyhjiä paikkoja persoonamme eri osa-aluille. Siksi pyysin ihmisiä kuvittelemaan kämmenelleen kirkkaan pallon ja pyytämään, että Jumala rakkaudellaan ja läsnäolollaan täyttäisi meihin jääneet tyhjät paikat. Pyysimme, että Jumala olisi läsnä elämämme kipupisteissä ja vakuuttaisi armostaan. Kuva sai selityksensä.

Kuullessani naisen kokemuksesta tulin itse rohkaistuksi. Minulla ei ollut erityisiä tuntemuksia Jumalan läsnäolosta, mutta silti Jumala rakkaudellaan toimi. Toisella kerralla  eräs rouva oli kokenut lämpimän ilmavirran kirkossa näissä raamattuilloissamme. Ulkona oli todella kylmä, eikä hän ollut minkään patterin tai lämmitysaukon lähellä. Hän kysyi, että voisiko se olla Pyhä Henki. Kysyin oliko hän tuntenut rauhaa ja iloa. Näin oli ollut. En muista kokeneeni lämmintä ilmavirtaa tuona iltana. Raamattuopetusiltamme ovat hyvin eleettömiä, sisältävät laulua, opetusta, rukousta ja yhdessä oloa. Tuntui miltä tuntui tai oli tuntumatta, Jumala toimii tavallaan aina, kun olemme Sanan ja rukouksen äärellä. Tavat ja tuntemukset vaihtelevat, mutta Jumalan rakkaus pysyy. Jeesus Kristus on sama, eilen tänään ja iankaikkisesti. Hän voi tänäänkin vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä. Ylistys Jumalalle.

Mikko Matikainen

Vantaa