keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Parantumisen tarpeessa oleva usko

Mika Kilkki

Francis MacNutt kirjoitti aikanaan kirjan nimeltä “Parantumisesta”. Kirja julkaistiin suomeksi ensimmäisen kerran vuonna 1986. Oletko lukenut kirjan? Se on perusteos sairaiden puolesta rukoilemisesta ja mielestäni parhaita kirjoja tältä osa-alueelta. Blogini otsikko on tästä kirjasta.

Jokin aika sitten kotiryhmässämme eräs ihminen pyysi rukousta kipeän polvensa puolesta. Hän lisäsi pyyntöön, että hän ei tosin usko parantumisjuttuun. Yllätys olikin ollut seuraavana aamuna suuri, kun polvessa ei tuntunut vuosia jatkunutta kipua! Rukousvastaus tuli, vaikka uskoa ei tuntunut olevan. Tai ehkä sitä kuitenkin oli, koska hän pyysi rukousta.

Usko on pitkälti ilmapiirissä. Odotammeko Jeesuksen toimivan tänäänkin? Millaisena näemme Jeesuksen? Jeesus ei voinut kotikaupungissaan parantaa kuin joitakin sairaita, sillä paikallisten mielestä Jeesus oli vain puusepän poika, Mark 6:1-6. Hieman myöhemmin Markuksen evankeliumissa erään isän sanat Jeesukselle ovat jääneet mieleeni: “Minä uskon, auta minua epäuskossani.” Mark 9:24.

Jeesus sanoi sokeille miehille, jotka pyysivät Jeesukselta näköä: “Uskotteko, että minä voin auttaa teitä?” Matt 9:28. Se oli hyvin aseteltu kysymys. Jos Jeesus olisi asettanut painopisteen miesten omaan uskoon, niin tilanne olisi voinut mennä ihan toisella tavalla. Jeesus kiinnitti kuitenkin miesten huomion siihen, että Jeesus voi parantaa heidät. On paljon helpompi uskoa Jeesuksen kykyyn parantaa kuin oman uskon riittävyyteen. Juuri tässä erossa on nähtävissä parantamisen tarpeessa oleva usko.

Tarvitsemme uskoa, kun rukoilemme sairaiden puolesta. Uskoa ei tulisi kuitenkaan vaatia keneltäkään. Uskoa on jo se, kun rukoilemme! Keskittyessämme Jeesukseen uskomme vahvistuu. Usko vahvistuu myös siitä, että jaamme todistuksia siitä mitä Jeesus on tehnyt keskellämme.


Mika Kilkki

mika.kilkki(ät)kohtaamispaikka.net
Mika on Jyväskylän KohtaamisPaikan pappi. Hän on naimisissa Tiinan kanssa ja on kolmen aikuisen pojan isä. Mika tykkää urheilusta - lenkkeilee (kävellen) ja hiihtää ja on innokas penkkiurheilija. Lomalla Mika ja Tiina suuntaavat Lappiin patikoimaan. Mika johtaa Suomen New Wine -verkostoa yhdessä johtajiston kanssa.