torstai 13. huhtikuuta 2017

New Wine -perheyhteydessä haluamme rohkaista toisiamme olemaan luonnollisesti yliluonnollisia

Antti Pesonen

Vuosaaren Rohkaisupäivässä 7.4. oli vieraana liikkeen johtaja Paul Harcourt Lontoosta. Hänen sanomansa oli sekä äärimmäisen rohkaisevaa että erittäin haastavaa, kuten hyvän opetuksen kuuluukin.

New wine ei ole jotain tietynlaista tyyliä tai kulttuuria vaan sellaista teologiaa, jonka julistuksen seurauksena seurakunnat kasvavat ja uudistuvat. New wine teologian DNA on yksinkertaisesti palveleminen Pyhän Hengen voimassa. Pastoreiden ja johtajien tehtävänä on mallintaa seurakuntalaisille kuinka ihmisiä palvellaan tavalla, joka ilmentää Hengen voimaa. Näin julistettua sanaa seuraavat ihmeet ja merkit, jotka osoittavat Kristusta ja tekevät hänet ilmeiseksi. Jokainen Kristuksen seuraaja on kutsuttu toimimaan Hengen antamassa voimassa. Ainakin itse koen tässä ison mutta samalla mielekkään haasteen.

Rohkaisevaa oli toisaalta nähdä ja kuulla miten luonnolliseksi Paul teki sairaiden parantamisen. Vastapainoksi kriitikoille hän kertoi kuinka molemmat hänen omista lapsistaan sairastavat autismia. Vaikka parantumista ei ole lasten kohdalle tullut, niin silti Paul rohkaisee jatkamaan rukousta todeten, että emme voi tehdä teologiaa omasta kokemuksestamme vaan yksin Jeesuksen persoonasta. On tärkeä muistaa, että vastuu lopputuloksesta on aina Jumalalla. Silloin meidän tehtäväksemme jää totella Jeesuksen kutsua parantaa sairaat. Jos näin ei käy, niin jatkamme rukousta ja annamme ihmisen kokea rakkautemme.

Myötätunnon tulee aina kulkea parantavan rukouksen edellä. Jos Jeesus usein liikuttui ihmisen hädästä ennen kuin hän paransi heidät, niin kuinka voisimme kuvitella että meidän sanoissamme on voimaa, jos emme sydämessämme koe myötätuntoa ja empatiaa ihmisten hädästä. Aina kun kadotan rakkaudellisen asennoitumisen sairaita ja tarvitsevia kohtaan (mitä tapahtuu usein), on syytä pyytää Jumalaa täyttämään ensin minut empatialla ja myötätunnolla. Kun sydän on täynnä, niin on luonnollisempaa heittäytyä odottamaan myös ihmettä. Silloin Jumala saa kohdata ja yllättää rukoiltavan lisäksi myös rukoilijan.

Jos mitään ei tapahdu, niin ainakin rakastin, olin kuuliainen ja sain haasteen uskolleni. Ehkä ensi kerralla saan vastauksen. Mutta en anna uskoni hiipua, sillä silloin rukoukseni muuttuvat aneleviksi, epäilyn täyttämiksi ja lopulta täysin voimattomiksi. Mieluummin käännyn päivittäin Isän puoleen ja rukoilen, että hän täyttäisi minut jälleen uskon hengellä.

Ilman elävää ja läheistä suhdetta Kristukseen kääntyy ihmeistä puhuminen vain sanahelinäksi ja hengelliseksi väkivallaksi. Mutta Jeesuksesta täyttynyt sydän ei voi olla seuraamatta sitä esimerkkiä, jonka Jeesus itse näytti. Olkoonkin että hän haastaa meidät jatkuvasti kasvuun niin luonteemme kuin palvelutyömme suhteen. Tämän jännitteen kanssa, luonnollisesti eletyn yliluonnollisuuden kanssa, me New Wine -perheessä haluamme elää ja kutsua samaan uskon kamppailuun muitakin. Valmiiksi tullaan vasta taivaassa, jossa kerran saamme nähdä täydellisen parantumisen.


Antti Pesonen

antti-pekka.pesonen(ät)evl.fi
Antti toimii evankelioimistyön pastorina Vuosaaren seurakunnassa, jossa hän vastaa Kuninkaan illoista ja sen ympärille syntyneestä yhteisöstä. Hän on New Winen avustava johtaja, vastuualueinaan seurakunnat ja yhteisöt. Hänen unelmansa on nähdä missionaarinen seurakunta muuttamassa ihmisten elämää Jeesuksen voimassa. Antti on naimisissa Ann-Marien kanssa. He asuvat Vantaalla ja heillä on pieni Amanda-tyttö, joka rakastaa saunomista yhtä paljon kuin isänsä.