keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Pyhyys ja rakkaus

Jumalan pyhyys ja rakkaus ovat elämän voima. Siis pyhyys ja rakkaus yhdessä, ei erikseen. Emme voi erottaa noita kahta toisistaan. Jumalassa rakkaus on pyhää ja puhdasta ja pyhyys on täynnä rakkautta ja hellyyttä ja vain tämä yhdistelmä suojelee elämää.

Pelkkä pyhyys ajaa meidät pelkoon: en koskaan riitä Jumalalle, en pysty elämään Jumalan vaatimalla tavalla, en ylitä rimaa ja arvasinhan minä, että ei tästä tule yhtään mitään, uskovaisuus ei sovi minulle, enhän edes ole uskonnollinen luonteeltani. Tuskin sinne Taivaseenkaan kovin moni pääsee.

Pelkkä rakkaus saa meidät ajattelemaan, että kaikki on hyväksyttyä ja sallittua, Jumala kyllä katsoo sormien läpi, Hän on hyväntahtoinen ja maailmaa kyllälti nähnyt, Hän ymmärtää, vaikka elämä vähän lipsuukin väärille raiteille...ja lopulta varmaan rakkaudessaan raahaa kaikki Taivaaseen.

Ajatus siitä, että Jumala on välillä pyhä ja välillä rakastava taas tekee Jumalasta kovin ailahtelevan: millähän päällä sitä tänään ollaan? Arvaamattoman Jumalan kanssa on hankalampaa kuin arvaamattomien ihmisten kanssa,onhan Hän setään kaikkivaltias. Puistattaa ajatellakin, että universumi lepäisi mieleltään oikukkaan Jumalan varassa.

Mutta! Pyhyys ja rakkaus yhdessä, käsi kädessä, toisiaan täydentäen ja tukien, vahvistaen ja jopa korostaen. Rakkauden pyhyydessä korostuu rakkauden oikeudenmukaisuus, puhtaus, voima, väkevyys, uhrialttius. Pyhyyden rakkaudellisuudessa korostuu periksiantamaton lempeys, lujatahtoinen hellyys, pahuuden voimien tyhjäksitekeminen.

Ja lopulta sekä rakkaus että pyhyys veivät Herramme Jeesuksen ristille kuolemaan puolestamme, sovittamaan mahdottomuutemme ja tuomaan meille yltäkylläisen elämän lahjana. Vain Jumalan pyhä rakkaus ja rakastava pyhyys voivat taata meille pelastuksen eli iankaikkisen yhteyden Jumalan kanssa. Siinä yhteydessä on lepoa ja kasvua. Rakkaus ja pyhyys myös muuttavat meitä, koska niillä on itsessään elämän voima, elämän uutta luova voima.

Jumalan pyhyys ja rakkaus luovat kaiken aikaa uutta. Nyt se puhkeaa jo taimelle, pian se on täydessä kukassa ja kantaa hedelmää.


Heikki on koulutukseltaan pappi ja on ollut perheineen Taiwanilla lähetystyössä Suomen Lähetysseuran kautta. Nyt hän toimii opetus- julistus- ja rukouspalvelussa oman toiminimensä turvin. Heikki kirjoittaa ajatuksiaan facebookissa, twitterissä ja bloggaamalla. Pyhän Hengen yhteys vie tuntemaan Isän rakkautta ja Jeesuksen armoa; näillä eväillä jaksaa arjessakin.