maanantai 10. joulukuuta 2012

Äärettömän lähellä

Yksi New Winen arvoista on Jumalan äärettömyys ja läheisyys. Tällä tarkoitetaan sitä, että me uskomme Jumalan majesteettisuuteen, kaikkivaltiuteen ja äärettömyyteen. Mutta samanaikaisesti uskomme, että me voimme kohdata tämän äärettömän suuren Jumalan läheisesti ja henkilökohtaisesti ja päästä syvään yhteyteen hänen kanssaan. Jotta voimme päästä tähän ja elää hänen kunniakseen, me tarvitsemme elävän Jumalan muuttavaa ja luovaa sanaa.

Kahden edellisen blogikirjoittajan aiheet ovat liittyneet Raamattuun. Enkä yhtään ihmettele. Myös omaan mieleeni on noussut monia Raamattuun liittyviä muistoja ja merkittäviä virstanpylväitä elämäni varrelta. Tunnen syvää kiitollisuutta siitä, että sain ensimmäisen Raamattuni ollessani vasta lapsi, ja pyhäkoulun ja kodin vaikutuksesta intoni sen lukemiseen kasvoi. Niin opin tuntemaan Jumalaa ja uskoni alkoi vahvistua. Raamatusta sain arvopohjan elämäni valintoja varten, ja sen kautta Jumala on puhunut ja johdattanut monissa elämäni vaiheissa.

Raamattu ei ole vain mielenkiintoinen ja erilainen lukukokemus, vaikka onhan se sitäkin. Ovathan tutkijat löytäneet siitä harvinaislaatuisen taidokasta runoutta ja monipuolista symboliikkaa. Mutta erityisesti Raamattu kertoo elävästä Jumalasta ja hänen meille ihmisille valmistamastaan pelastuksesta ja vapautuksesta. Se kertoo, mitä pelastus oikein tarkoittaa ja miten pääsemme siihen sisälle, elämään siinä. Raamattu todistaa Jumalan halusta olla jatkuvassa ja tiiviissä vuorovaikutuksessa meidän kanssamme.

Raamattu on pullollaan kertomuksia siitä, miten Jumalan lausuma sana on muuttanut täysin ihmisten elämän. Lähes mistä kohtaa vain kun Raamatun aukaisee, siellä Jumala puhuu tai Herra sanoo tai Jeesus opettaa jotakin. Ja aina, kun Jumala lausuu jotain, tapahtuu uskomattomia asioita. Jumalan sanassa on voima, eikä se palaa tyhjänä, vaan tekee aina sen, mitä varten se on lähetetty (Jes. 55:11). Kun Jumalan sana tulee kohti, ei kukaan eikä mikään jää entiselleen.


Johanna Sarento toimii taloushallinnon tehtävissä seurakunnassa. Sydämen toive on nähdä Jumalan valtakunnan laajentuvan ja olla siinä mukana. Johannalla ja Markulla on kolme aikuista lasta. New Winessa hän on johtotiimin sisäisen tiedonkulun yhteyshenkilönä.