tiistai 27. marraskuuta 2012

Mitä lukisin?

Jo nuorena opin, että kristityn on hyvä lukea Raamattua. Välillä on ollut kiinnostavaa lukea ja välillä taas on homma maistunut puulta. Ehkä sinullekin tuttua?

Kerran oli taas menossa puuduttava vaihe. Tuntui, etten saa Raamattuun otetta. Kertailin tuttuja lempijakeita miettien, mistä kohtaa alkaisin lukea säännöllisemmin. Olimme KohtaamisPaikassa juuri tuolloin aloittamassa yhteistä raamatunlukuohjelmaa. Ajattelin, että lähden mukaan. Katsoin lukuohjelmaa ja ensimmäinen ajatukseni oli – jos olen nyt ihan rehellinen – se, että minähän tiedän nämä juoluevankeliumin tapahtumat jo, en jaksaisi tuttuja juttuja aina uudelleen kelata.

Tartuin kuitenkin Raamattuun. Pyysin, että Pyhä Henki puhuisi lukemani tekstin kautta ja aloin lukea Luukkaan evankeliumia. Kuinka ollakkaan vanha tuttu teksti alkoi elää. Hämmästyin ja innostuin. Tämä koskettaa ja rohkaisee.

Minua rohkaisi Luukkaan 2. luvun lopun kertomus siitä, kuinka vanha Simeon odotti Herran Voideltua, lohduttajaa. Sain uutta toivoa ja rohkeutta odottaa apua omien keskeneräisten asioideni kanssa. Vakuutuin, että asiani on Jeesuksen tiedossa ja Hän auttaa ajallaan.

Jatkan edelleen Raamatun lukemista KohtaamisPaikan lukuohjelman mukaan. Se on osoittautunut käytännölliseksi tueksi raamatunlukemisessa. Myös minulle.


Tiina on Jyväskylän KohtaamisPaikan työssä yhdessä miehensä Mikan kanssa. Tiina ja Mika ovat tuoreita appivanhempia. Tiina tykkää puutarhanhoidosta ja käsillään tekemisestä. Facebook-sivujen kuvatkin kertovat näistä tykkäämisistä.