maanantai 14. toukokuuta 2012

Lapsellista juttua

Osallistuin maaliskuussa New Wine lastentiimien koulutuspäivään Jyväskylässä. Saimme vieraiksi Englannista kaksi lapsityöstä innostunutta miestä Mark Griffithsin ja Simon Perryn. Koulutuspäivä oli innostava ja haluankin kertoa sinulle tuon päivän herättämistä ajatuksistani.

Seuraavan sukupolven on tärkeää kuulla hengellistä opetusta. Tiedollisen opetuksen lisäksi lapset tarvitsevat kokemuksia elävästä Jumalasta. Lasten on luonnollista kokea Jeesuksen läheisyyttä, kuulla Hänen puhettaan. Heille on luonnollista rukoilla sairaiden puolesta. He osaavat ylistää. Kokemus elävästä, rakastavasta Jeesuksesta jättää lähtemättömänn jäljen lapsen sisimpään ja tälle perustalle voi syntyä elävä usko. Lasten kanssa voi siis tehdä ihan oikeita ja samoja juttuja kuin aikuistenkin kanssa – tietenkin ikätasolle sovellettuna.

Eräs KohtaamisPaikassa käyvä äiti kertoi viime viikolla, kuinka Eevi – melkein 3 v - oli rukoillut kipeän isän puolesta. Isällä oli vatsatauti. Kesken leikkien Eevi omatoimisesti laittoi kätensä isän mahan päälle ja sanoi: ”Jeesus, paranna isän mahatauti. Amen.” Sitten tyttö jatkoi leikkiään. Eevi lähti äidin kanssa KohtaamisPaikkaan ja kotiin palatessa hän sanoi, että Jeesus on nyt parantanut isän. Kotona isällä oli vielä mahatauti, mutta yöllä isän maha sitten parani – ihan niinkuin Eevi oli uskonut.

Seurakuntaperheenä me kaikki osallistumme yhdessä seuraavan sukupolven hengelliseen kasvatukseen. Jokainen aikuinen on lapsityöntekijä. Luit ihan oikein, sinäkin olet mukana lapsityössä! Vaikutan omalla suhtautumisellani lapsiin. Jos valitan heidän häiritsevän osallistumistani, teen lapsityötä negatiivisesti. On tärkeää, että kaikki seurakunnan aikuiset ovat myönteisellä tavalla kiinnostuneita lapsista. Voimme moikata, kysellä kuulumisia ja huomioida lapsia aivan kuten teemme toisille aikuisillekin. Ketä lasta voisin huomioida seuraavan kerran kirkossa? Onko joku meidän seurakunnan lapsista yksinäinen kirkolla? Lapset ovat tärkeitä seurakuntalaisia.

Vanhempien kannattaa sitoutua tulemaan lasten kanssa seurakuntaan säännöllisesti. Omassa seurakunnassa voi lapsia olla vähän, jolloin kesätapahtumat tuovat rikkaan lisän lastenkin hengelliseen elämään. Niissä  voi päästä kuulumaan isoon Jeesukseen uskovien joukkoon. Lapsillekin tämä on innostavaa ja rohkaisevaa. Olen kuullut monen kertovan, että Himoksen New Wine -tapahtumassa on lapsille löytynyt kavereita eri puolilta Suomea. Yhteyttä on pidetty pitkin talvea ja taas seuraavana kesänä nähty Himoksella. Olettehan jo ilmoittautuneet tämän kesän New Wine -tapahtumaan?

Tiina Kilkki

KohtaamisPaikka Jyväskylä