maanantai 5. maaliskuuta 2012

Vapauteen!

Jumalan muuttava rakkaus on uskomatonta! Sen voi kokea jokainen, joka antaa elämänsä hänen käsiinsä.

Vuosia sitten minulla oli haave siitä, millaiseksi haluaisin tulla. Haaveilin, että joskus tulevaisuudessa olisin vapaampi ja avoimempi. Olin arka ja epävarma jopa omista mielipiteistäni. Toivoin, että voisin olla oma itseni ilman sisäisiä lukkoja. Ja samalla tiesin, etten koskaan kykenisi muuttamaan itseäni. En kykenisi estämään kylmän hien kihoamista iholle enkä möykyn nousemista kurkkuuni joutuessani tietynlaisiin tilanteisiin. Kaipasin kovasti vapaaksi itseni kahleista. 

Olen lukenut, että ihmisiä ympäri maailman vaivaa syvä pettymyksen tila. Olemme pettyneitä itseemme, siihen mitä teemme, miten elämme ja mitä olemme. Meitä kalvaa epämääräinen tunne siitä, että kaikki ei ole niin kuin pitäisi. Aavistelemme, että siinä mitä nyt olemme, ei ole kaikki.

Elämämme syvin tarkoitus on kasvaa yhä enemmän elämään niin kuin Jeesus eläisi, jos hän olisi meidän paikallamme. Meidät on kutsuttu tulemaan niiksi ihmisiksi, jotka Jumalalla oli mielessään, kun hän alun perin suunnitteli meidät. Niin kauan kuin olemme erossa tästä alkuperäisestä tarkoituksestamme ja päämäärästämme, tuo epämääräinen tunne vaanii meitä.

Mutta Jeesuksen seurassa tapahtuu ihmeellisiä asioita! Jonakin päivänä saat hämmästykseksesi huomata, että monet vanhoista, jo hiipuneista haaveistasi ovatkin toteutuneet. Näin kävi minullekin. Jumala on vapauttanut minut, ja olen yhä enemmän saanut tulla sellaiseksi kuin joskus unelmoin: onnellisemmaksi, avoimemmaksi ja rohkeammaksi. Jumala on hoitanut ja parantanut minua sisäisesti.

Joh. 8:36 sanoo: ”Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi”. Jumalan Pojan seurassa sinäkin löydät todellisen vapauden. Kun jättäydyt Jumalan johdatettavaksi, oma yrittämisesi ja paikallaan polkemisesi loppuu. Jumala alkaa viedä sinua eteenpäin kohti sitä päämäärää, jonka hän oli jo alun perin sinulle suunnitellut. Koet saman, minkä Søren Kierkegaard kerran puki sanoiksi näin: "Jumalan avulla minusta tulee nyt oma itseni."

Siunausta sinulle Jeesuksen seuraamisen tiellä!

Johanna Sarento

Kauhajoki