perjantai 7. syyskuuta 2018

Paavalilta oppimassa

Mika Kilkki

Puhuin viime sunnuntaina KohtaamisPaikassa Paavalin rukouksesta Efeson seurakunnan puolesta, Ef 1:15-23. Paavali ei tässä tai muuallakaan kirjeissään rukoillut epämääräisesti maailman puolesta, vaan nimenomaan seurakunnan puolesta. Että seurakunta täyttäisi tehtävänsä. Olen miettinyt, että tätä Paavalin mallia voimme toteuttaa joka sunnuntai tai viikolla kotiryhmissä: rukoilla toistemme puolesta. Tämä voi tapahtua hyvinkin yksinkertaisilla tavoilla. Olen huomannut, että kun tällaiset tilanteet johdetaan hyvin, niin lähes kaikki haluavat osallistua rukoilemiseen toistensa puolesta.

Paavali kirjoitti rukouksensa alussa, että hän oli kuullut efesolaisten uskosta Herraan Jeesukseen ja rakkaudesta kaikkia pyhiä kohtaan, 1:15. Eli kun seurakunnassa/yhteisössä ruokitaan säännöllisesti läheistä yhteyttä Jeesukseen ja pidetään huolta toinen toisistaan, niin seurakunta/yhteisö on terveellä pohjalla. Sellainen seurakunta/yhteisö vetää puoleensa uusia ihmisiä ja sinne on luontevaa kutsua uusia.

Paavali rukoili, että efesolaiset oppisivat tuntemaan Jeesuksen paremmin. Hän rukoili, että he ymmärtäisivät tuoreella tavalla toivon, joka Jeesukseen uskovilla on, 1:18. Englantilainen ateisti kirjailija on sanonut, että jos edes 10 % siitä, mitä kristityt uskovat, olisi totta, niin kristittyjen pitäisi olla kymmenen kertaa iloisempia.

Paavali rukoili edelleen sitä, että efesolaiset kokisivat Jumalan voiman, 1:19. Omat kokemukset ja varsinkin pettymykset hyvin herkästi pienentävät Jumalan. Vaikka emme voi määräillä Jumalaa tai luvata Jumalan vastaavan tietyllä tavalla, niin tarvitsemme kokemuksia Jumalan voiman vaikutuksista keskellämme. On tärkeää jakaa todistuksia siitä, mitä Jumala on tehnyt.

Kokoonnuimme tällä viikolla oman kotiryhmämme kanssa ekan kerran kesän jälkeen. Miten rohkaisevaa oli jakaa kokemuksia siitä, mitä Jumala on tehnyt itse kunkin elämässä ja rukoilla toistemme puolesta! Rukous toistemme puolesta on yksi niistä asioista, jotka pitävät uskomme elävänä. Yksinkertainen juttu, jota tulee harjoittaa säännöllisesti.


Mika Kilkki
mika.kilkki(ät)kohtaamispaikka.net
Mika on Jyväskylän KohtaamisPaikan pappi. Hän on naimisissa Tiinan kanssa ja on kolmen aikuisen pojan isä. Mika tykkää urheilusta - lenkkeilee (kävellen) ja hiihtää ja on innokas penkkiurheilija. Lomalla Mika ja Tiina suuntaavat Lappiin patikoimaan. Mika johtaa Suomen New Wine -verkostoa yhdessä johtajiston kanssa.