torstai 27. syyskuuta 2018

Oletko saanut kutsun?

Tapio Sätilä

Joko on se aika, jolloin odotetaan kutsuja itsenäisyyspäivän vastaanotolle presidentin linnaan? Vai oletko jo saanut kutsun?

Joskus käy niin, että kutsua odottaa ja sitten pettyy, kun sitä ei koskaan tulekaan. Tarkoitan kutsua tuttavan häihin, synttäreille tai kahville. Joskus kutsun saapumista voi myös pelätä. Kutsu muistotilaisuuteen pysäyttää, se saa aikaan elämän tarkoituksen pohdinnan, eikä näitä kutsuja osaa odottaa eikä kaivata.

Olet varmaan saanut myös kutsuja tapahtumiin, joissa luvataan parempi elämä kuntoilun, oikean ruokavalion tai ihmissuhdetaitojen avulla. Joskus näistä asioista onkin apua ja elämä tulee vähän paremmaksi.

Mutta oletko saanut kutsun elämään, jossa vaikeuksienkin keskellä on sydämen rauha? Tätä voisi sanoa täyteläiseksi elämäksi, jossa ilot ja surut vaihtelevat, mutta tyyneys ja rauhallisuus säilyvät. Täyteläisessä elämässä on merkitys ja tarkoitus.

Luulenpa, että olet saanut kutsun täyteläiseen elämään. Ne, jotka ovat vastaanottaneet sen, kuvaavat elämänsä muuttuneen. Aamulla lukemassani hartaustekstissä ihmiset kuvasivat elämänsä muuttuneen kokonaan vastattuaan tuohon kutsuun myöntävästi. Osa totesi katsovansa elämää uudella tavalla. Nyt he tunsivat rakkautta kaikkia kohtaan ja sisäistä rauhaa, jota he eivät olleet uskoneet olevan edes olemassa. Ennen heillä oli ollut kokemus harteilla olevasta taakasta, joka kutsun vastaanottamisen jälkeen oli nostettu pois. "Minusta tuntuu siltä, että löysin rakkauden ja voitin kuoleman saman päivän aikana", oli yksi kuvauksista.

Kun itse otin kutsun vastaan, olin hyvin epävarma. Epäilin kutsua ja sen olemassaoloa. Ihmettelin, voisiko se olla minua varten. Epävarmana otin sen vastaan, minkä jälkeen huomasin sen sekä todeksi että merkittäväksi. Kutsuja oli tosissaan. Hän otti minut vastaan. Hän halusi jakaa elämäni ihan oikeasti, kokonaan. Sain kokea täyteläisen elämän alkavan. En tiennyt elämäni tulevista kurveista, tapahtumista, suruista enkä iloista, mutta olin saanut merkityksen ja tarkoituksen elämälleni kutsujan yhteydessä. Kannatti ottaa kutsu vastaan.  

Tiedän, että kutsu on totta ja se on osoitettu kaikille. Sitä ei ole tarkoitettu vain harvoilla ja valituille, vaan ihan jokaiselle. Se myös tavoittaa sinut, et ole päässyt eksymään niin, ettei kutsuja sinua löytäisi. Niin ja hän nimenomaan haluaa löytää juuri sinut!

Kutsuja on kuningasten Kuningas. Parempaa siis kuin itsenäisyyspäivän juhlat! Kutsuja on Luojamme, Jumalamme. Kutsuja on Jeesus Kristus. Mitä jos vastaanottaisit hänen kutsunsa tänään, kokeilisit Jeesusta – hän ottaa sinut vastaan.

Tapio Sätilä
tapio.satila(ät)kolumbus.fi
Tapio on kolmen lapsen isä, puoliso, opetuslapsi ja pastori. Intohimona paikallisseurakunta ja sen luontainen kehitys - ellei aivan itsestään kasvaminen. Harrastuksena mm. lukeminen, penkkiurheilu ja rakentaminen.