tiistai 6. maaliskuuta 2018

Yhtä matkaa


Kirsi Jämsén

Terveisiä lumisesta Englannista! Palasimme muutama päivä sitten kotiin New Winen johtajuuskonferenssista Harrogatesta. Sää oli tosiaan sikäläisittäin poikkeuksellinen ja varsinkin paluumatka Harrogatesta kohti Manchesterin lentokenttää monivaiheinen ja vähän jännittäväkin. Olin iloinen, etten ollut liikkeellä itsekseni vaan yhdessä kuuden matkatoverin kanssa, kun reissussa oli osa Suomen New Winen johtajistoa. Samaa matkaa kulkeminen toi päämäärän jotenkin paljon lähemmäksi, teki perillepääsyn varmemmaksi ja kevensi matkan vastuksia.

Samaa matkaa kulkemisen kokemus leimasi myös itse konferenssin antia. Yhdessä tuhannen viidensadan muun osallistujan kanssa kuulimme ajatuksia herättävää opetusta Raamatun äärellä ja innostavia esimerkkejä eri seurakuntien elämästä, etenkin siitä, miten seurakunta voisi olla muuttamassa ympäröivän yhteisön elämää. Sydämeen jäi monta kohtaamista, joissa vaihdettiin ajatuksia ja kokemuksia, jaettiin myös matkan vastuksia. Yhdessä myös ylistettiin Jumalaa, käännettiin huomio häneen ja kuulosteltiin hänen läsnäoloaan. On mahtavaa kuulla suuren joukon laulavan sydämen pohjasta ylistystä Jeesukselle ja liittyä mukaan iloon ja ihmettelyyn myös omalla äänelläni.

Ylistyshetket jäivätkin mieleen ja jäin niitä mutustelemaan. Yhteinen ylistys on tärkeä osa samaa matkaa kulkemista eikä siinä ole oleellista joukon koko. Voimallinen asia on kääntyä yhdessä samaan suuntaan ja tunnustaa, kuka on suurin. Ylistyksessä huomio on Jumalassa, siinä millainen hän on ja mitä hän on tehnyt. Ehkäpä juuri siksi siinä samalla usein oman elämän asiat tuntuvat asettuvan enemmän oikeisiin mittasuhteisiin. Ehkäpä Jumalan läsnäolossa on niin turvallinen paikka, että päästämme hänet jotenkin helpommin koskemaan elämämme käsikirjoitukseen. Ja Jumala tahtookin puuttua siihen ihan kirjain kirjaimelta, yhteen juuttuneita kirjaimia uudelleen järjestäen ja välistä pudonneita löytäen niin että sanat taas tarkoittavat sitä mitä pitikin ja kertomus etenee.

Meidän elämämme käsikirjoitus on osa paljon isompaa kertomusta, Jumalan suunnitelmaa tätä maailmaa varten. Matkamme on tarkoituskin liittyä toisten vaellukseen. Kuljemme samaa matkaa. Kenen kanssa sinä kuljet yhtä matkaa? Kenen kanssa voisit jakaa näkyäsi, kokemuksiasi ja matkan vastuksia? Kenen kanssa voisit pysähtyä kuuntelemaan Jumalan johdatusta ja ihmettelemään hänen hyvyyttään? Usko pois, juuri sinun matkasi voi olla toiselle kulkijalle iso rohkaisu.


Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen. 
(Ef 3:20,21)

Kirsi Jämsen

kirsi.jamsen(ät)kristillinenkoulu.fi
Kirsi on Jukan vaimo ja em. lasten äiti. Sydämellä on yhteinen näky Jukan kanssa nähdä seurakuntien uudistuvan ja tavallisten ihmisten palvelevan toisiaan Jumalan antamilla lahjoilla, niin että Jeesuksen luo on helpompi löytää. Kirsi työskentelee opettajana Jyväskylän kristillisessä koulussa ja toimii Jyväskylän KohtaamisPaikassa yhtenä KohtaamisRyhmän vetäjänä ja rukouspalvelijana.