keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Jouluna lahjoja?

Tiina Kilkki

Tykkäätkö antaa joululahjoja? Onko niitä kiva saada? Minä tykkään sekä antaa että saada.

Näin ennen joulua meidän perheessä käydään jo perinteistä keskustelua lahjoista. Pitääkö olla monta pakettia vai ei? Voinet arvata, että mielipiteitä on ainakin kaksi. Kaupassa käydessäni katselen tavaroita ja mielessäni vilahtaa: tuo voisi olla kiva lapsenlapselle... haluaisikohan pojat tuollaista... ilahtuisiko miniät tällaisesta... entäpä mitä puolisoni tarvitsisi... mitä olisi tänä vuonna kiva antaa ystäville... ketä sellaista voisin muistaa, jota kukaan muu ei huomioi? Tykkään siis lahjojen antamisesta! Tokikin mietin lahjat oman kukkaroni mukaan ja vältän hankkimasta tarpeettomia tavaroita. Tykkään myös valmistaa itse lahjoja. Villasukat ja lapaset kuuluvat lahjaperinteeseen!

Lahjojen antaminen kuuluu meidän jouluun. Ehkäpä teilläkin? Ei liene kuitenkaan kyse siitä, että niitä pitäisi olla kukkuramitoin. Tai ne olisivat kalliita. Tärkeintä on lahjan mukanaan tuoma viesti: olet minulle tärkeä, rakas.

Lahjoja paketoidessani mietin Isän sydämen halua antaa meille lahjoja. Jeesus. Pyhä Henki. Pelastus.

"Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman... teille on syntynyt Vapahtaja..." (Luuk 2:10,11)  "Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljoa ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät." (Luuk 11:13)  "Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room 6:23)

Kiitollisena availen Isän antamia lahjoja ja samalla paketoin joululahjoja annettaviksi. Rukoilen samalla, että joululahjan mukana menisi perille viesti Isän rakkaudesta.

Riemullista Joulua sinulle ja läheisillesi!


Tiina Kilkki

tiina.kilkki(ät)kohtaamispaikka.net
Tiina on Jyväskylän KohtaamisPaikan työssä yhdessä miehensä Mikan kanssa. Tiina tykkää pitkistä kävelylenkeistä Mikan kanssa, puutarhanhoidosta ja käsillään tekemisestä.