tiistai 27. tammikuuta 2015

Mitä me voimme tehdä sinulle tänään?

Etsin tässä hiljattain uuden New Wine johtotiimin jäsenen Daniel Björkin yhteystietoja Petrus församling seurakunnan kotisivuilta. Löysin yhteystiedon. Samalla silmiini pisti kirkkoherra Bengt Lassuksen kuva ja sen alla oleva teksti. Tekstissä oli lyhyt viesti, jossa hän kutsui tervetulleeksi seurakuntaan. Hän sanoi siinä, että Jumala on hyvä ja ja Hän tahtoo ainoastaan parasta sinulle ja sinun elämääsi. Sitten hän lisäsi lauseen:” Mitä me voimme tehdä sinulle tänään?”

Jumala on hyvä ja hänellä on hyvät aikomukset ja ajatukset ihmistä kohtaan. Melkein tuli jouluevankeliumi mieleen. ..hyvä tahto ihmisiä kohtaan, joita hän rakastaa.. Mutta nyt erityisesti viimeinen lause kiinnitti huomioni, jossa kirkkoherra sanoi, että mitä me voimme tehdä sinulle tänään?

New Wine verkoston olemassaolon syy on rakentaa paikallisia seurakuntia; vahvistaa ja varustaa niitä, antaa helposti omaksuttavia ”työkaluja” ja toiminnallisia välineitä seurakunnille, jotta ne voisivat puolestaan palvella ihmisiä heidän tarpeissaan. Jotta he voisivat luottavaisesti kysyä juuri kysymyksen mitä me voimme.. tänään?

Taitaa olla niin, että monet aikamme ihmiset eivät tiedä, että Jumala on hyvä ja että Hän tahtoo ainoastaan parasta heille ja heidän elämäänsä. Ja vaikka he etäisesti tietäisivätkin, niin Jumalan hyvyys ei saata ajankohtaistua heidän tilanteisiinsa ja tarpeisiinsa. Siksi toteamus Jumalan hyvyydestä ei riitä, vaan on valmistauduttava olemaan Jumalan hyvyyden ja armon välikappaleina tänään - mitä me voimme tehdä sinulle tänään on haaste osallistumaan. Toivon, että tätä voisi tapahtua oman elämäni ja myös New Wine -verkoston kautta. Siihen me pyrimme ja valmentaudumme. Monimutkaisemmasta ei tässä liene kysymys.

Simo Lintinen
Rehtori, Suomen teologinen opisto
Koulutusjohtaja, Suomen Vapaakirkko
Suomen New Wine -verkoston johtaja