maanantai 9. heinäkuuta 2012

Rentoa menoa Himoksella

Rentoa, mutta ei pinnallista. Naurattavaa, mutta ei naurettavaa. Hauskaa, mutta ei hölmöä. Vakavaakin, mutta ei tosikkomaista. Himoksen New wine konfassa viime viikonloppuna sai taas kokea, että voi nauttia kesästä, uimisesta, lenkkeilystä, ystävistä, mahtavasta opetuksesta, riemullisesta  ylistyksestä ja hoitavasta Jumalan läsnäolosta. Sai lähteä kotiin varustettuna. Sai juoda raikasta ja uutta Hengen viiniä tulematta krapulaan tai sellaiseen hengelliseen hypetykseen, joka on täysin irti arjesta.

Yleensähän paluu arkeen hengellisiltä juhlilta on hiukan monijakoinen: pudotus arki todellisuuteen voi olla raju,  Mondaymorning-blues soi alakuloisesti ja – vireisesti, halu jäädä kirkastusvuorelle jää päälle tai sitten toisella laidalla on tunne, että eiköhän näillä eväillä jaksa seuraavaan new wine konfaan asti.

Itse koin saaneeni juuri sitä ravintoa, joka kantaa arjessa ja antaa intoa ja varusteita olla enemmän Jumalan käytössä ja laittaa käytäntöön kuulemaansa ja oppimaansa.  Tuli myös halu saada lisää kaikkea sitä, mitä Herralla on annettavana. Homma ei lopu juhliin. Kesätapahtuma on kuin kristillisen kasvun
jatkumon osa: se siunaus, minkä päivillä saa, se ei lopu loppulauluun, vaan se tulee mukaan ja jalkautuu arkeen. Näin parhaimmillaan. Näin koin tänäkin vuonna Himoksella.

Himoksella rukoiltiin paljon: siellä täällä pitkin juhlapaikkaa ihmiset rukoilivat toistensa puolesta väliajoillakin, rukouspalvelijat rukoilivat ja heidän puolestaan rukoiltiin, puhujat saatettiin rukoillen tehtäväänsä. Ylipäätään, mennen tullen siunattiin, ohimennen ja ajan kanssa, kevyesti, mutta tosissaan.

Laitan oheen muutamia lainauksia ulkomaisilta puhujiltamme Mark Aldridgilta (Englannista) ja Kjell-Axel Johanssonilta (Ruotsista), pikkupaloja muistiinpanoistani, jotka menivät ihon läpi:

  • Maailmankaikkeuden rajoittamaton pyhyys ja valta rakastaa minua (KAJ)
  • Toimimme Sanan mukaan, olemme kuuliaisia ja uskollisia huolimattatunteistamme ja kokemuksistamme (KAJ)
  • Meidän tulee edustaa todellista Jeesusta. Words, works and wonders ovat tärkeitä. Miltä me näytämme ja kuulostamme edustaessamme Herraa?! (MA)
  • Halu lähteä mukavuusalueen ulkopuolelle, mennä sinne, missä tarvitaan Jumalan apua, voidaksemme selviytyä, kuten Pietari lähtiessään veneestä myrskyävän veden päälle. ( MA)
  • Meidät on luotu palvomaan Herraa ja osoittamaan sitä, että me nautimme Kuninkaasta, Jeesuksesta. Meidät on kutsuttu olemaan hyviä uutisia toisille ihmisille, koska Jumala on hyvä ( MA)
  • Puhu Jeesuksesta, älä uskonnosta, tarjoa Jeesusta, älä uskontoa. ( MA)
  • Ole valmis oppimaan, jopa tekemään virheitä ( KAJ)
  • Asiat tulevat muuttumaan, nopeastikin, kun siunaamme Suomea ( KAJ)
  • Seurakunta on maailman iloisin paikka. ( MA)
  • Varsinkin tuo Markin haastava ajatus seurakunnasta maailman iloisimpana paikkana ja kristitystä hyvänä uutisena muille potkaisee haastetta mielen maisemaan.  Tuo haaste ei kuitenkaan aja lain ja pelon alle, vaan etsimään Herran kasvoja, läsnäoloa ja todellisuutta juuri arjessa. Se ei myöskään aja uskonnolliseen  hyperufoiluun, vaan elämään Pyhän Hengen pyhää arkivoimaa todelliseksi tavallisessa elämässä.


Usein luomme omalaatuisia kuvia ylihengellisestä Jeesuksesta, joka ei voisi olla vähempää kiinnostunut tavallisista jutuistamme ja jollaisesta Jeesuksesta tavalliset ihmiset eivät voisi vähempää kiinnostuneita. Mutta tämä vaatisi jo oman bloginsa. Himoksen New wine -kesätapahtumassa meille esiteltiin toisenlainen Jeesus, pyhä ja silti meitä lähellä oleva ja ymmärtävä Vapahtaja.

Heikki Hilvo

Kuka on Heikki Hilvo?

Heikki on töissä Suomen Lähetysseurassa kirkollisen työn koordinaattorina. Hän on perheensä kanssa ollut lähetystyössä Taiwanilla. Heikki lenkkeilee paljon sekä kirjoittelee blogeja ja ajatelmiaan Facebookiin. Hän nauttii, kun saa olla mukana rukouspalvelussa ja opettaa Jeesuksesta.