torstai 8. maaliskuuta 2012

Tulkoon Sinun valtakuntasi

Transparency International mittaa vuosittain kyselytutkimuksilla maailman valtioiden korruptoitumattomuutta. Aineistona käytetään kunkin maan asukkaiden omia käsityksiä kansakuntansa julkisen sektorin tilasta. Suomi on aina ollut kärkipäässä tässä vertailussa, mutta viime vuosina sijoituksemme on ollut laskussa...

Eipä taida olla kuin yksi valtakunta, joka yltää pysyvästi korkeimpaan mahdolliseen indeksilukuun. Tämän valtakunnan Herra ei ole koskaan puolueellinen, eikä häntä voi lahjoa. Hänen koko hallintonsa on täysin turmeltumaton. Jopa yksityinen sektori, jota yleensä on hankalampi läpikotaisin arvioida, on tässä valtakunnassa ehdottoman oikeamielinen. Tuo maa on niin ihmeellinen, että Raamattu käyttää siitä nimeä Taivas.

Vaikka emme ihan vielä pääse asumaan sinne, Jeesus antoi opetuslapsilleen tehtäväksi julistaa, että tuo Taivasten valtakunta on jo tullut lähelle. Siellä, missä sairaat parantuvat, sokeat saavat näkönsä, kuolleet herätetään ja köyhille julistetaan ilosanoma – siellä voidaan kokea tämän valtakunnan läheisyyttä (ks. Lk 7:22). Missä huolehditaan leskistä ja orvoista sekä välitetään muukalaisista, siellä taivaallinen oikeusvaltio toteuttaa jo olemustaan.

Taivas on nimittäin enemmän kuin vain pahan poissaoloa. Taivas on Jumalan rakkauden valtakunta. Jos korruptio on vastuullisen aseman väärinkäyttöä oman edun tavoittelemiseksi, niin rakkaus toimii päättäväisesti päinvastoin. Rakkaus ei ainoastaan pidättäydy riistämästä toisilta. Se on valmis luopumaan omastaan toisten hyväksi.

Markku Sarento

Kauhajoki